Strømprisene er noe som går opp og ned. Om det er dyr strøm eller om det er billig strøm vil strømmen aldri bli så billig at du ikke merker bruken av strøm. Strømmen vil alltid koste penger og den vil alltid være med på å skape en kostnad som påligger deg hver måned. Pass derfor på at du har nok penger på din konto når det kommer tid til å betale regninger. Det er ikke gøy å sitte i en gjeldsskivs når det kommer til betalinger av regninger.

Reduser temperaturen

Det bør være et mål for alle som bruker strøm at de kan bruke mindre. En mindre bruk av strøm er ikke for å spare miljøet for strømproduksjonen, men heller for å spare din lommebok. Strømmen i Norge er fornybar. Det er ingen som lider fordi du bruker strøm og det er heller ikke en byrde på miljøet at du bruker strøm. Du kan derfor bruke billig strøm med god samvittighet.

I kampen mot høye regninger er det smart å gjøre en innsats der det teller minst. En måte å redusere regningen på er ved å ikke lufte så mye. Det kan fort skape litt tett nese og andre ting. Du må derfor passe på å lufte, men samtidig kan du heller redusere temperaturen i huset. Savner du lufting kan du jo lufte så mye du vil om du ikke varmer opp rommet igjen. Når du først lufter er det bedre å sette dører og vinduer på vidt gap i en kortere periode enn å lufte lenge med kun en liten sprekk.

Alternativt er det fint å kun fokusere på temperaturen i noen rom. Trenger du varme så kan du fint få varme i de rommene du bruker mest. Mange liker å ha kalde soverom. Ikke bruk tid på å varme opp soverommene om dagen om du bruker tid på å lufte dem kalde om natten. Det er ganske betydelige beløp å spare på en reduksjon i temperaturen. Reduserer du et roms temperatur med en grad vil du spare 5% av kostnaden ved å varme opp dette rommet. På denne måten kan du spare nokså mye penger ved å redusere temperaturen med så lite som 1 til 3 prosent.

Velg rett strømabonnement

Det er stor forskjell mellom abonnement. Trenger du et godt abonnement må du vite hva du har å velge imellom og deretter sette deg inn i hvert abonnement. Ta for deg og nyt et strømabonnement. De er til for å brukes fordi alle burde bruke strøm etter behov. Det er synd når du føler at du ikke har råd til å bruke strømmen på grunn av et eller annet.

Opprett e-faktura

E-faktura hjelper din regning. Når du velger e-faktura sparer du penger. Du sparer penger ved at du ikke får papir, men at den kommer elektronisk. Elektroniske fakturaer er veldig bra for miljøet samtidig som leverandører tar betalt for papirfakturaer.