Loading

wait a moment

Ikke la vinninga gå opp i spinninga

Med dette menes, at mange faller for fristelsen til å bruke refinansiering av lån til å øke romsligheten i økonomien hver måned. Det mest fornuftige her, er å betale det samme som du allerede gjør, men at overskuddet går til avdrag. Da blir du kvitt lånet hurtigere og den totale kostnaden vil gå ned.

Det gjelder selvfølgelig kun hvis du har muligheten til det. Mange benytter refinansiering til å få mindre ballast på økonomien. Poenget er bare, at du ikke får mindre lån hvis du refinansierer, men de løpende kostnader blir mindre


Få bedre rente med refinansiering
Mange kan tilby konkurransedyktig rente på et refinansieringslån. Hvis du får tilbud om en høyere rente enn du allerede har på lånet, så gir det ingen mening å refinansiere, men det er avhengig av termingebyrer og andre kostnader. Hele poenget med å refinansiere er å slippe for unødvendige kostnader, men kan også være fornuftig på et psykologisk plan, fordi du slipper å forholde deg til mange kreditorer og kan fokusere på en enkelt.

Dessuten trenger du ikke å ha lån i flertall før det kan lønne seg å refinansiere. Så lenge du sparer penger, kan det være tilrådelig selv om det bare dreier seg om ett eneste lån.